-
شماره مصوبه: 1601
-
شماره جلسه: 5
-
تاریخ تصویب: ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
-
تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۰/۱۲/۰۷
-
مرجع تصويب: کمیته بودجه شورای عالی حوزههای علمیه
مطابق اسناد بالادستی مصوب شورای عالی حوزههای علمیه (سند چشمانداز حوزههای علمیه شامل: ارزشهای اساسی، ماموریتها، اهداف، سیاستهای کلان و راهبردها و اقدامات متناسب با اهداف و برنامه پنجساله) و نظر به ضرورت تحول ساختاری در فرآیند بودجهریزی، نحوه اخذ و واریز کمکهای دولتی به حوزههای علمیه، محدودیت اعتبارات دولتی، و لزوم جذب اعتبارات غیردولتی و ایجاد منابع پایدار؛ سیاستهای ذیل جهت تنظیم بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۱مراکز تابعه شورای عالی حوزههای علمیه ابلاغ میگردد:
- جهتگیریهای کلّی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ شورای عالی
۱-۱. سرلوحه قراردادن تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری
مدظلهالعالی و مراجع عظام تقلید
دامظلهم و تلاش برای تحقق آنها به ویژه اهتمام در عملیاتی نمودن وظایف حوزه در راستای بیانیه گام دوم انقلاب، ترویج مدیریت جهادی و جهاد تبیین و سایر رهنمودهای معظمله و مراجع عظام تقلید
دامظلهم در خصوص حوزههای علمیه.۱-۲. ارتقای بهرهوری نیروی انسانی و سرمایهای دستگاهها در جهت اصلاح نظام اداری و افزایش کارایی، اتمام و اکمال چابکسازی سازمانی و بخشها، تداوم تمرکززدایی و واگذاری امور صفی به استانها و تلاش در جهت حرکت دبیرخانه شورای عالی و ستاد مرکزی به سمت و سوی سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت و نظارت کلی در چهارچوب سیاستها، ماموریتها و اهداف کلان و بلندمدت حوزه.۱-۳. اهتمام به انضباط مالی و بودجهای و تنظیم منابع درآمدی و مصارف هزینهای دستگاه و کنترل هزینه ها.۱-۴. تلاش و اهتمام جهت تأمین منابع درآمدی (موقت و دائم)، ایجاد منابع پایدار برای واحدهای حوزوی مطابق آییننامه تامین منابع مالی حوزههای علمیه، خصوصاً ترویج هر چه بیشتر سنت حسنه وقف و موقوفات حوزوی.۱-۵. اصلاح نظام و سیاستهای آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و تهذیبی جهت هماهنگی و حرکت مجموعه کلان حوزه مطابق با پیشرفت علوم و تکنولوژی در جهت پاسخگویی و حفظ حضور در عرصه دینی کشور و نیل به مبانی و ارزشهای اساسی حوزههای علمیه؛۱-۶. اصلاح نظام تغذیه و سلامت طلاب مستقر در مدارس به منظور افزایش نشاط و روحیه تحصیلی.
- سیاستهای اجرایی
۲-۱. منابع بودجه سال ۱۴۰۱۲-۱- ۱. اعلام و اظهار کلیه منابع درآمدی و مانده منابع استحصال شده سال گذشته مراکز در بودجه پیشنهادی.۲-۱-۲. پرهیز از درخواستهای تأمین منابع از مراجع دولتی و غیردولتی که مناسب شئونات حوزههای علمیه نباشد؛
۲-۲. مصارف بودجه سال ۱۴۰۱۲-۲-۱. اعتبارات هزینهای:- گسترش نظام فناوری اطلاعات و تکمیل سیستمهای اتوماسیون اداری در جهت کاهش هزینههای نامهنگاری، تسهیل فرآیندهای آموزشی مانند ثبتنام و ... .
- اصلاح ساختار سازمانی، توانمندسازی و تخصصگرایی کارکردی و تبیین شرایط و انجام ارزیابی پایدار در بخشهای مختلف بطوریکه علیرغم کاهش تعداد نیروی انسانی، از طریق افزایش بهرهوری نیروی انسانی به بهبود فرآیند نهایی و عملکرد مجموعه بیانجامد.
- تعدیل و کاهش نیروهای انسانی مازاد و تسویه و هدایت نیروها به مراکز مورد نیاز.
- واسپاری بخشی از برنامهها و پروژههای مرکز به نیروهای شرکتی و پروژهای و حذف برنامهها و پروژههای موازی با مراکز همسو.
- تنظیم برنامههای واحدهای حوزوی مطابق اسناد بالادستی خصوصاً سند چشمانداز و سند برنامه پنجساله.
- پرهیز از بکارگیری نیروهای پروژهای در امور اجرایی مستمر.
- رعایت اصل صرفهجویی، حذف هزینههای غیرضرور و الزام مراکز در خرید کالای سرمایهای داخلی.
- اهتمام جهت متمرکز نمودن بخش اداری مراکز مدیریت جهت صرفهجویی در هزینههای گوناگون اعم از ایاب و ذهاب، تاسیسات، خدمات و... .
۲-۲-۲. اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای:- ساماندهی طرحها و پروژههای تملک داراییهای سرمایهای و لزوم تکمیل پروژههای عمرانی در حال ساخت با اولویت پروژههایی که در سال ۱۴۰۱ تکمیل میگردد و پرهیز از احداث مدارس جدید مگر در موارد ضروری با اخذ مجوزهای لازم.
- کارسازی اعتبارات اسناد خزانه اسلامی با رعایت دقیق مفاد مصوبه ۱۴۷۰مورخه ۱۳۹۹/۱۱/۱۹.
- تلاش در جهت ایجاد تعادل و توزیع مناسب اعتبارات بین واحدهای آموزشی استانها و اهتمام به جلب مشارکت خیّرین برای ساخت و تکمیل پروژههای در دست اقدام با عنایت به استقلال در تأسیس و مالکیت مجموعههای حوزوی.
- رعایت شئون حوزه و مناسبات لازم درخصوص احداث مجموعههای حوزوی و رعایت کامل ضوابط و مقررات مالی و معاملاتی حوزههای علمیه.
اسناد پشتیبان