دستورالعمل پرداخت فوق‌العاده ویژه کارکنان واحدهای حوزوی

  • شماره مصوبه: 1600
  • شماره جلسه: 5
  • تاریخ تصویب: ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
  • تاریخ ابلاغ: ۱۴۰۰/۱۲/۰۹
  • مرجع تصويب: کمیته بودجه شورای عالی حوزه های علمیه
متن مصوبه:مقدمهدر راستای اجرای ماده ۹ آیین­‌نامه حقوق و مزایای کارمندان واحدهای حوزوی موضوع مصوبه ۹۵۳ شورای عالی حوزه‌های علمیه، «دستور­العمل پرداخت فوق‌العاده ویژه کارکنان واحدهای حوزوی»، به شرح ذیل تصویب می‌گردد:ماده۱. تعاریف و اصطلاحات به کار رفته در این دستورالعمل به شرح ذیل تعریف می‌گردد:
  • حساسیت: آن دسته از مشاغل که به اعتبار ماهیت کار و اهداف سازمانی، دارای پیچیدگی وظایف و مسئولیت فراوان می‌باشند.
  • تخصصی: آن دسته از مشاغل که جهت انجام وظایف نیاز به دانش یا مهارت ویژه‌ای دارند.
  • تحقیقاتی: آن دسته از مشاغل که به اعتبار ماهیت کار و اهداف سازمانی، نیازمند انجام مطالعات و تحقیقات علمی می‌باشند.
  • ستادی: آن دسته از مشاغل که عهده‌دار وظایف سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت هستند و تصمیمات زیاد با دامنه اثرگذاری بالا می‌گیرند.
ماده۲. به سطوح سازمانی متناسب با جدول ذیل فوق‌العاده ویژه تعلق می‌گیرد. تناسب سطوح سازمانی با درصد پرداخت فوق‌العاده ویژه(جدول شماره ۱)
ملی(ستاد)سطوح سازمانیحداقل درصد قابل پرداختدرصد بر اساس تحلیل شغلحداکثر درصد
معاونین، مدیران مراکز و دفاتر مستقل ستادی و سطوح همتراز(سطح ۲ و ۳ مدیریت)۳۰%تا ۲۰ درصد۵۰
مدیران میانی و سطوح همتراز(سطح ۴ مدیریت)۲۵%تا ۲۰ درصد۴۵
کارشناس مسئولان ستادی و سطوح همتراز۲۰%تا ۲۰ درصد۴۰
کارشناسان ستادی۲۰%تا ۲۰ درصد۴۰
متصدیان۱۵%تا ۲۰ درصد۳۵
 سطوح سازمانیحداقل درصد قابل پرداختدرصد بر اساس تحلیل شغلحداکثردرصد
استانینوع۱نوع۲نوع ۳نوع ۴
مدیر حوزه علمیه استانی۲۵%۲۵%۲۰%۲۰%تا ۲۰ درصد۴۵
معاونین مدیریت­های استانی۲۰%۲۰%۱۷%۱۷%تا ۲۰ درصد۴۰
کارشناس مسئولان۱۷%۱۷%۱۵%۱۵%تا ۲۰ درصد۳۷
کارشناسان۱۵%۱۵%۱۳%۱۳%تا ۲۰ درصد۳۵
متصدیان۱۰%تا ۲۰ درصد۳۰
 تبصره۱. کارمندان واحدهای حوزوی موضوع این دستورالعمل حداقل فوق‌العاده ویژه را متناسب با سطوح سازمانی و درصد سطح سازمانی در جدول فوق دریافت کرده و دریافت حداکثر امتیازات براساس جدول ۲ ماده ۳ محاسبه و به حداقل امتیاز اضافه خواهد شد.تبصره۲. در هر یک از سطوح سازمانی جدول فوق، میانگین درصد تحلیل شغل از ۱۰درصد نباید بیشتر شود[۱].ماده۳. کسب حداکثر ۲۰ درصد امتیاز تحلیل شغل در جدول شماره۱، این دستورالعمل براساس شاخص‌های ذیل و ساز و کار مندرج در ماده ۶ ، صورت خواهد گرفت:شاخص‌های احراز درصد تحلیل شغل(جدول شماره ۲)
معیارامتیازشاخصامتیاز
حساسیت۳۰میزان ارتباط این شغل با اهداف و ماموریت‌های سازمان بالاست۰-۵
یافتن جایگزین برای شاغل این شغل سخت و زمان‌بر است۰-۵
نبودن شاغل این شغل به سرعت احساس می‌شود۰-۵
این شغل با اطلاعات محرمانه و با ارزش سازمان سر و کار دارد۰-۵
آثار و پیامدهای اقدامات شاغل گسترده و عمیق است۰-۵
انتصاب و انتخاب اشتباه برای تصدی این شغل پرهزینه و گاها جبران ناپذیر است۰-۵
تخصصی۳۰نیاز به مهارت‌ها، تحصیلات و تجربه بالایی است۰-۴
روتین و تکراری نیست و نیاز به ارائه خلاقیت، ایده و نوآوری است۰-۴
انجام موفق مشاغل دیگر منوط به عملکرد موثر این شغل است۰-۴
شغل مورد تصدی با مدرک تحصیلی فرد ارتباط مستقیم دارد۰-۴
مستمرا در حال تولید اطلاعات مهم، با ارزش و کلیدی سازمان است۰-۴
این شغل با منابع کلیدی­ سازمان سر و کار دارد۰-۵
این شغل منابع کلیدی سازمان را تخصیص داده و یا برنامه‌ریزی و کنترل می‌کند۰-۵
تحقیقاتی[۲]۲۰انجام این شغل به تلاش فکری بالا نیاز دارد و از مشاغل دانش‌بر است۰-۱۰
این شغل نیاز به روزآمدی دانش و کسب اطلاعات مستمر دارد۰-۱۰
ستادی۲۰در این شغل تصمیمات زیاد با دامنه اثرگذاری بالا گرفته می‌شود۰-۱۰
میزان مسئولیت‌ها و پاسخگویی در این شغل بالاست.۰-۱۰
 ماده۴. فوق‌العاده ویژه به پست سازمانی تعلق گرفته و به کارمندان مستقر در آن پست، قابل پرداخت می‌­باشد.تبصره: فوق­العاده ویژه کارمندان ساعتی موضوع مصوبه ۶۶۵ شورای عالی حوزه‌­های علمیه براساس فرمول ذیل محاسبه و پرداخت خواهد شد، رعایت سقف ۱۲۰ ساعت در محاسبه و پرداخت فوق العاده ویژه الزامی می‌باشد. به کارکرد بیش از ۱۲۰ ساعت فوق العاده ویژه تعلق نخواهد گرفت:
       ماده ۵. فوق العاده ویژه به پست‌­های سازمانی که در ساختار سازمانی مصوب شورای عالی حوزه‌­های علمیه مستقر هستند، تعلق می­گیرد. پرداخت این فوق‌­العاده به پست­‌های سازمانی که ساختار آن به تصویب شورای عالی حوزه­‌های علمیه نرسیده است ممنوع می‌­باشد.ماده۶. معاونت منابع انسانی در مرکز مدیریت حوزه­‌های علمیه و مدیریت حوزه علمیه اصفهان، نسبت به امتیازدهی جدول شماره ۲ ماده ۳ اقدام نموده و لیست کارکنان مربوطه را جهت بررسی و تأیید به کمیته منابع انسانی که مرکب از اعضای ذیل بوده ارسال می‌نماید:
  1. معاون منابع انسانی و پشتیبانی (رئیس)
  2. مدیر دفتر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی
  3. نماینده مدیر حوزه‌های علمیه
  4. مدیر منابع انسانی (دبیر)
  5. نماینده معاونت/ دفتر/ مرکز/ مدیریت­‌های استانی
تبصره۱. امتیاز دهی مدیریت‌های استانی و مدیریت حوزه علمیه قم نیز در این کمیته انجام خواهد شد.تبصره۲. کمیته منابع انسانی پس از بررسی و تأیید امتیازات، لیست مشمولین حائز شرایط دریافت ۲۰ درصد تحلیل شغل موضوع پرداخت فوق‌العاده ویژه را جهت تأیید نهائی به مدیر واحد حوزوی ارائه می‌نماید.تبصره۳. کمیته موضوع این ماده در دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه زیر نظر مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه و با عضویت مدیر اداری مالی، مدیر طرح و برنامه و حسب مورد مدیر واحد مربوطه تشکیل خواهد شد.ماده۷. فوق‌العاده ویژه موضوع این دستورالعمل صرفاً شامل کارکنان ستاد، دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه، مدیریت حوزه علمیه اصفهان و مدیریت‌های استانی خواهد بود.تبصره. پرداخت فوق‌­العاده ویژه به مدیران واحدهای آموزشی وابسته موضوع مصوبه ۱۵۳۶ و ۱۵۴۷ شورای عالی حوزه‌­های علمیه، در صورت تشخیص مدیر حوزه­‌های علمیه، با رعایت سقف سطوح همترازی، بلامانع است.ماده۸. فوق‌العاده ویژه جزء فوق‌العاده‌های مستمر محسوب نمی‌شود و استمرار پرداخت آن منوط به پیش‌بینی در بودجه سالانه و وجود اعتبار لازم می‌باشد.ماده۹. نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل با امنای مالی واحدهای حوزوی می­‌باشد.ماده۱۰. این دستورالعمل در ۱۰ ماده و ۷ تبصره در تاریخ۱۴۰۰/۱۲/۰۲ به تصویب کمیته بودجه شورای عالی حوزه‌های علمیه رسید.درصورت وجود منابع مالی، پرداخت فوق­العاده ویژه به کارکنان واحدهای حوزوی از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۰ بلامانع می­‌باشد.۱- توضیح اینکه در هر کدام از واحدهای حوزوی (مرکز مدیریت حوزه‌­های علمیه، مدیریت­‌های استانی، دبیرخانه شورای عالی) مجموع پرداختی از محل تحلیل شغل به افرادی که در هر کدام از سطوح سازمانی قرار می­‌گیرند، نباید از مبلغی معادل ۱۰ درصد بیشتر باشد به عنوان مثال مجموع کارشناسان مرکز مدیریت حوزه‌­های علمیه نباید بیش از ۱۰ درصد افزایش از محل جدول شماره ۲ را داشته باشد؛ در صورتی که در یک سطح سازمانی و در یک واحد حوزوی بیش از یک نفر نباشد، لحاظ ۲۰ درصد از محل تحلیل شغل، بلامانع است. مدیریت­‌های استانی مجموعاً یک واحد حوزوی لحاظ خواهد شد.۲- انجام تحقیقات موردی در مشاغل و واحدهای سازمانی موجب تعریف آن شغل و واحد سازمانی بعنوان تحقیقاتی نمی‌شود. 

اسناد پشتیبان

یکشنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۳